27-06-2023

Nieuwe woningen fase 3: Geduld wordt beloond

duin&water-situatie

Samen met ongeveer 200 andere geïnteresseerden heeft u uw woonwensen voor de nieuwe woningen in fase 3 van Duin en Water begin dit jaar kenbaar gemaakt. Sindsdien heeft u geen nieuws meer ontvangen. Maar wees gerust, we hebben niet stilgezeten. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om alles tot in de puntjes te regelen.

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan?

  • We hebben de woningen verder ontwikkeld op basis van de woonwensen van u en anderen.
  • We hebben de woonconfigurator ingericht en aangepast, zodat kopers hun ideale woning zelf kunnen samenstellen.
  • Tot slot hebben we de juridische aspecten van het gemeenschappelijke landschap (mandeligheid) verder uitgewerkt. Dit is een proces dat nog niet is afgerond.

Hoe zit het juridisch in elkaar?


Met name de mandeligheid vereist veel aandacht en zorgvuldigheid. Mandeligheid betekent dat u als eigenaar van een huis tegelijkertijd mede-eigenaar wordt van een gemeenschappelijk landschap van ongeveer 24 hectare. U kunt zich voorstellen dat dit goed geregeld moet worden, en dat kost nu eenmaal tijd. In het geval van Duin en Water en woonpark Houtribhoogte ontstaat het mandelige eigendom zodra de laatste woningen van de laatste bouwfase aan de eigenaren worden overgedragen.

Hoe verloopt de verkoop straks?


Uw geduld wordt beloond. Wat we nu met zekerheid kunnen zeggen, is dat de verkoop van de 31 nieuwe woningen in Duin en Water fase 3 nog dit jaar van start gaat. Deze woningen bevinden zich op prachtige locaties in het plan, zoals aan de dijk, midden in het duinlandschap en direct aan water. De verkoopprocedure verloopt als volgt:

  • De circa 200 ingeschreven geïnteresseerden, waaronder uzelf, krijgen voorrang om als eerste met behulp van de nieuwe woningconfigurator een huis samen te stellen en zich in te schrijven.
  • Indien u in aanmerking komt voor een woning, zal de makelaar u uitnodigen voor een gesprek en eventuele optie.
  • Pas daarna worden de woningen die niet in optie zijn gegeven te koop aangeboden.

Welke huizen worden als eerste verkocht?


Zoals eerder vermeld: het gaat om 31 woningen, met de bouwnummers 92 t/m 122. Deze worden weergegeven op het onderstaande kaartje. Bij een succesvolle verkoop gaan vervolgens de bouwnummers 67 t/m 91 (fase 4) in verkoop.

Als Van Wijnen zijn wij verheugd over uw interesse in de nieuwe woningen. We hopen dat deze nieuwsbrief uw eventuele vragen heeft beantwoord. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met de verkoopmanager van Duin en Water, Piet van Slochteren, via e-mail: p.van.slochteren@vanwijnen.nl

Jouw ideale woning niet gevonden?

Hoe Wonen biedt je een compleet overzicht van huidige en toekomstige projecten van Van Wijnen. Bovendien luisteren we naar jouw woonwensen voor straks.

Verkoop & informatie

Duin-en-water-Kam&Bronotte

Kam & Bronotte makelaars
De Veste 10-14
8231 JA Lelystad

0320-411211
info@marktmakelaar.nl
www.marktmakelaar.nl

800 720x720

De Boer Makelaardij
Muntstraat 141
8232 WB Lelystad

0320-281800
mail@deactievemakelaar.nl
www.deactievemakelaar.nl

Logo header

Van der Linden Makelaardij
Meenthoek 1
8224 BS Lelystad

0320-241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

Interesse?
Group 33

Financiƫle check

Group 31

Woondosier aanmaken

Group 29

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte

Wil jij graag wonen in Duin en Water? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, geef je woonwensen door en schrijf je vrijblijvend in als belangstellende voor een woning.

Duin en Water is een ontwikkeling van Van Wijnen:

Ontwerp en realisatie: Nuvastgoed